Gedragspoli

Gedragspoli: op maat advies over het gedrag van uw hond

Honden die ongewenst gedrag in een maatschappelijke omgeving vertonen worden als een probleem ervaren. Het probleemgedrag kan voortkomen uit een medisch probleem, waarbij we kunnen denken aan hormonale problemen, plasproblemen, eetproblemen, angstproblemen of een gedragsmatig probleem.

Voorbeelden van problemen zijn: agressie (bijvoorbeeld bij de voerbak, naar andere honden, naar mensen, verdedigen van eigen mand of territorium). Angst (voor de mens, tijdens het alleen thuis zijn, naar vreemde objecten of naar andere honden). rangrelatie problemen onderling tussen eigenaar en hond.

Dit probleemgedrag uit zich in allerlei situaties, bijvoorbeeld mijn hond bijt andere honden, mijn hond is bang voor mensen en wil ze bijten, mijn hond springt boven op de rug van andere honden, mijn hond wordt niet zindelijk, mijn hond gromt erg bij het eten, mijn hond maakt dingen kapot als ik weg ben, enz.

Om u te helpen bij het zo goed mogelijk oplossen van het probleem zal er gekeken worden naar de medische en niet -medische oorzaken. Tijdens de gedragspoli werken Trees Dijk, gedragstherapeut en Anneke Rockland, dierenarts nauw samen om een passend advies te geven. Voor de jonge honden en pups kan er ook een afspraak voor een gedragstest gemaakt worden; U krijgt dan adviezen voor opvoeding die aangepast zijn aan het karakter van uw hond.

De gedragspoli is op woensdag ochtend (op afspraak) en het consult duurt maximaal een half uur. De kosten voor een consult bedragen 47,50 euro.

zichtbaar op praktijk overzicht pagina: 

Gerelateerde onderwerpen

EHBO wegwijzer

EHBO wegwijzer (download hem hier en print hem uit)Wanneer is het een noodgeval?Misschien heeft u het wel...

view

Opvoeding

Opvoeding van een huisgenoot (niet uw kinderen, maar uw hond)Ongewenst gedrag is gedrag waar u niet blij van...

view

Overgewicht bij honden

 Heeft mijn hond overgewicht?Net als mensen worden honden tegenwoordig steeds dikker en net als bij...

view