Opvoeding

Opvoeding van een huisgenoot (niet uw kinderen, maar uw hond)

Ongewenst gedrag is gedrag waar u niet blij van wordt. Iets lijkt eerst leuk, maar blijkt later een probleem als de hond ouder is geworden. Zo mogen veel honden op de bank. Maar het wordt een probleem als een volwassen Duitse dog op de bank zit en televisie kijkt en u mag in de hondenmand meekijken. Dit lijkt misschien om te lachen, maar is dat wel zo verstandig? Is het goed om dit gedrag te negeren of juist te corrigeren? En hoe zou ik dit dan het beste kunnen corrigeren?

De vraag is eigenlijk wat voor karaktertype de hond heeft en op welke manier kunt u daar het beste rekening mee houden bij de opvoeding.


Hoe komt u daarachter?

Een gedragstest met daaraan gekoppeld een advies over opvoeding. Bij de assistentes kunt een afspraak maken voor een gedragstest. Bij deze test wordt spelenderwijs uitgezocht hoe de pup reageert op de omgeving. (onverwachte gebeurtenissen, geluiden, andere dieren, onbekende mensen etc.) Met behulp van dit onderzoek krijgt de gedragsdeskundige inzicht in de reacties van uw hond. Wij kunnen u dan een advies geven over de opvoeding van de hond en de valkuilen waar u samen in terecht kunt komen. Natuurlijk wordt er in dit advies rekening gehouden met uw persoonlijke omstandigheden (gezinssamenstelling en de dagelijkse gang van zaken binnen dit gezin).

U kunt voor de woensdagochtend een afspraak maken (andere momenten in overleg) voor een gedragstest en advies over de “ideale” aanpak bij de opvoeding van een hond met deze karaktereigenschappen.

Dit spreekuur wordt verzorgd door de Dierenpoli in samenwerking met Trees Dijk, Gedragstherapeut bij het Kenniscentrum voor Honden

Gerelateerde onderwerpen

Contact

ContactgegevensVoor afspraken kunt u ons bellen: tel. 0598 - 38 1600 U kunt ons bezoeken op: Noorderstraat...

view

Inenten Hond

In de onderstaande schema's kunt u zien tegen welke ziektes uw hond wordt ingeënt. Verder vindt u op deze...

view

Meest gestelde vragen

De volgende onderwerpen komen aan bod op deze pagina:Waarom eerst een Puppy-inenting?Wat is een allergische...

view