02-03-17

Je kat gelukkig en gezond houden doe je door deze vijf tips.

Veel mensen in Nederland hebben een kat als huisdier. Je wilt er als baasje natuurlijk alles aan doen om je kat zo gelukkig en gezond mogelijk te houden. Hieronder staan vijf tips beschreven om hiervoor te zorgen. 
 

1. Een eigen plekje 

Als een kat even alleen wil zijn heeft hij of zij een eigen plekje nodig om zich in terug te trekken. Dit moet mede omdat een kat gemiddeld achttien uur per dag slaapt en voldoende rust nodig heeft. Zorg dus voor een lekker zacht mandje of een plekje bovenop een krabpaal. 
 

2. Iedere kat is anders 

Ook op gebied van voer. Een kitten heeft hele andere voeding en behoeftes dan een kat die ouder is. Het is belangrijk om te kijken naar wat jouw kat lekker vindt en welke voedingsstoffen er in zitten. Eveneens is het verstandig om het voer van je kat af te wisselen, zodat je kat niet went aan één soort voer. 
 

3. Voldoende beweging & plezier

Door je kat steeds uit te dagen stimuleer je het natuurlijk jachtinstinct van je kat. Het voorkomt ook dat je kat zich gaat vervelen of gedragsproblemen vertoont.
 

4. Goede verzorging

Vooral bij langharige katten is het van belang om ze van kitten af aan regelmatig te borstelen. Daarbij is het knippen van de nagels ook belangrijk. Een krabpaal is een handige oplossing, zodat je kat het zelf bij kan onderhouden. Vergeet ook niet om één keer per jaar naar de dierenarts te gaan.
 

5. Een hele boel liefde 

Geef tot slot je kat een hele boel liefde en knuffels. Vooral wanneer je veel werkt en je kat daardoor vaak alleen is. Een kat is een gezelschapsdier en heeft behoefte aan een maatje. Door een tweede kat te nemen voorkom je dat je kat eenzaam wordt. 

Tussen kerst en nieuwjaar zijn...

Vanwege de verbouwing van onze praktijk blijven wij na de kerstdagen gesloten tot 4 januari. 

VACATURE: PARAVETERINAIR 23 uu...

Dierenpoli Sappemeer is een kleine praktijk met een hecht team. Samen dragen we de grootst mogelijke zorg voor gezelschapsdieren en

Wij verbouwen de Dierenpoli

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, verbouwen wij de praktijk. Wij willen dat u hier zo min mogelijk overlast van ondervindt. Toch