19-05-17

Maatregelen voor hoog-risico-honden

Eigenaren van honden met een hoog risico op een bijtincident moeten vanaf volgend jaar verplicht deelnemen aan een opvoedcursus. Daarnaast werkt Staatsecretaris van Dam van Economische Zaken aan nog meer maatregelen, zoals een fok- en importverbod en een gebiedsverbod die gemeenten kunnen opleggen. Deze maatregel geldt alleen voor een aantal hoog-risico-honden. 

De maatregel staat in een reactie van het rapport van de Raad voor Dierenaangelegenheden. In de brief noemt Staatsecretaris van Dam dat er een uniform registratiesysteem moeten komen waarin bijtincidenten worden bijgehouden. Daarbij komt er een meldpunt voor gemeenten waar gevaarlijk gedrag van honden en hinderlijk gedrag van hondenbezitters kan worden gemeld. 

 

Lijst met agressieve hondenrassen

De lijst met agressieve hondenrassen is opgesteld door binnen- en buitenlandse experts. Met de lijst kunnen gemeenten maatregelen treffen, zoals het verplicht aanlijnen of een muilkorfgebod. 


honden-registratiesysteem

Het honden-registratiesysteem gaat er voor zorgen dat illegale hondenhandel wordt verbeterd. Honden die gechipt zijn staan in dit register. Sinds 1 april 2013 moeten alle puppy’s geregistreerd en gechipt worden. Het chippen van een hond mag binnenkort alleen nog maar gebeuren door een dierenarts of een professionele chipper. Hij of zij moet dan opgenomen zijn in een openbaar register. Door deze maatregel moet fraude makkelijker op te sporen zijn. 

De volledige lijst en de brief van Staatssecretaris van Dam zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid.

Tussen kerst en nieuwjaar zijn...

Vanwege de verbouwing van onze praktijk blijven wij na de kerstdagen gesloten tot 4 januari. 

VACATURE: PARAVETERINAIR 23 uu...

Dierenpoli Sappemeer is een kleine praktijk met een hecht team. Samen dragen we de grootst mogelijke zorg voor gezelschapsdieren en

Wij verbouwen de Dierenpoli

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, verbouwen wij de praktijk. Wij willen dat u hier zo min mogelijk overlast van ondervindt. Toch