04-08-17

Vakantiegangers opgelet: in steeds meer landen geldt een verzekeringsplicht voor honden

Als u deze zomer met de hond op vakantie gaat, is het verstandig om u goed voor te bereiden. In steeds meer Europese landen is een aansprakelijkheidsverzekering voor honden namelijk verplicht. Wanneer u in deze landen niet aan deze verzekeringsplicht voldoet, dan kunt u een boete krijgen die kan oplopen tot wel 10.000 Euro.

 

Landen waar een verzekeringsplicht geldt voor alle hondenrassen

In Denemarken en (grote gedeelten van) Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, geldt de verzekeringsplicht voor elk hondenras. In Duitsland zijn er zes deelstaten waar de aansprakelijkheidsverzekering voor alle honden (ongeacht ras) verplicht is. Gaat u bijvoorbeeld een weekje naar Berlijn met de hond? Daar geldt deze verplichting en loopt u onverzekerd het risico op een boete van 10.000 euro. Nog eens zeven Duitse deelstaten hebben een verplichte verzekering voor “risico’’ honden.

 

Landen met een verzekeringsplicht voor “risico” honden

In Frankrijk, Italië en Spanje is een aansprakelijkheidsverzekering voor “risico” honden verplicht. Deze landen hebben een lijst opgesteld met risicovolle (lees: gevaarlijke) hondenrassen. Staat uw hond op deze lijst, dan moet u die verzekeren. Een overzicht van landen en regio’s die een verzekeringsplicht voor honden hebben, is te vinden op de website van het A.I.C, waar tevens een lijst met “risico” honden is opgenomen.

 

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP), die niet wettelijk verplicht is, is er automatisch dekking in het buitenland voor schade die huisdieren (dus ook honden) veroorzaken. Mede om deze reden krijgt het thema “verplicht verzekeren voor  hondeneigenaren” ook veel aandacht in Europa. In verschillende landen zijn reeds wetsvoorstellen ingediend om de verzekeringsplicht voor mensen met (“risico”) honden in te voeren.

Tussen kerst en nieuwjaar zijn...

Vanwege de verbouwing van onze praktijk blijven wij na de kerstdagen gesloten tot 4 januari. 

VACATURE: PARAVETERINAIR 23 uu...

Dierenpoli Sappemeer is een kleine praktijk met een hecht team. Samen dragen we de grootst mogelijke zorg voor gezelschapsdieren en

Wij verbouwen de Dierenpoli

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, verbouwen wij de praktijk. Wij willen dat u hier zo min mogelijk overlast van ondervindt. Toch