08-05-17

Waar moet u op letten om bijtincidenten bij honden te voorkomen?

Veel gezinnen in ons land hebben de hond helemaal opgenomen als huisdier en vriend! Ze draaien mee in de maatschappij en in de gezinnen van Nederland. In de meeste gevallen gaat dat hartstikke goed. 

 

In sommige gevallen kan er helaas iets fout gaan en bijt een hond een mens of een andere hond. Door misverstanden tussen mens en hond kan er zo’n bijtincident ontstaan. Gebrek aan socialisatie, opvoeding of een verhoogde erfelijke aanleg kan ook een oorzaak zijn van bijtincidenten. 

Doordat de eventuele oorzaken bekend zijn, kunnen we er samen iets aan doen! Er zijn verschillende manieren om het risico op een hondenbeet te verkleinen:

  • wees secuur wanneer u een hond wilt aanschaffen, want welke hond past er echt bij u? Kies daarna een betrouwbare en verantwoorde fokker. Een degelijke erfelijke basis, een uitgebreide socialisatie en een goede opvoeding zorgen er voor dat de kans op een bijtincident veel kleiner wordt. 
  • Verdiep u in hondengedrag en in de oorzaken van agressie bij honden
  • Leer de taal van honden te begrijpen en leer uw kinderen de tien gouden regels 

 Ondervindt u toch problemen? Laat u dan informeren over hoe u het beste hulp kunt vinden en krijgen. Negeer de agressiviteit van uw hond niet en zorg dat u er op tijd wat aan doet. Dit zorgt er voor dat veel ellende voorkomen wordt. 

Is het helaas misgegaan en heeft uw hond iemand, of een andere hond gebeten? kijk dan op www.minderhondenbeten.nl. Daar vindt u informatie over hoe u moet handelen bij een bijtincident. Er is ook informatie te vinden over als u zelf slachtoffer geworden bent van een hondenbeet. 

 

 

Tussen kerst en nieuwjaar zijn...

Vanwege de verbouwing van onze praktijk blijven wij na de kerstdagen gesloten tot 4 januari. 

VACATURE: PARAVETERINAIR 23 uu...

Dierenpoli Sappemeer is een kleine praktijk met een hecht team. Samen dragen we de grootst mogelijke zorg voor gezelschapsdieren en

Wij verbouwen de Dierenpoli

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, verbouwen wij de praktijk. Wij willen dat u hier zo min mogelijk overlast van ondervindt. Toch