voeding en gezondheid paard

Paarden

Voeding en gezondheid

Bij Dierenpoli Sappemeer kunt u sinds 2019 ook terecht met vragen omtrent voeding en gezondheid van uw paard. In voeding, verzorging en advisering zijn wij gespecialiseerd. Bij overige vragen kunnen wij u ook van hulp of advies voorzien.

Voedingsconsulent voor paarden

Veel paarden hebben overgewicht of zelfs obesitas en lopen daardoor het risico op verschillende ziektes ( denk bijvoorbeeld aan suikerziekte) Om ervoor te zorgen dat het paard op een gezonde manier gewicht verliest wordt er gekeken naar de voeding van het dier. Met een vaste werkwijze wordt er een compleet beeld gemaakt van het paard en het rantsoen. Onze kennis en ervaring m.b.t. voeding, verzorging en gezondheid komen op dit punt samen. De interpretatie van de gegevens na analyse van het paard, het voer en de algehele verzorging leiden tot een conclusie. Wij kunnen u hierin dan adviseren over het type voer en het voedingspatroon en wanneer nodig zullen we u ook van verdere adviezen voorzien. Zo wordt er voor elk paard een behandelplan op maat gemaakt.

Entingen, mestonderzoek en ontworming bij paarden

Als praktijk zijn wij erg betrokken bij paarden en hun eigenaren. We weten van begin tot eind wat er komt kijken bij de verzorging en behandeling van paarden en hebben daarnaast jarenlange ervaring. Wij komen in overleg op bezoek bij uw paard binnen ons werkgebied, en indien nodig ook buiten ons werkgebied.

Bij dieren binnen ons werkgebied kunnen we zorg dragen voor de entingen, mestonderzoek en indien
nodig de ontworming.

Bij voorkeur komen we jaarlijks langs voor een controle, zo zorgen we samen voor een gelukkig en gezond paard.

 

Contact

Voedingsconsulent paard

Hoe gaan we te werk

Op visite

kennis maken met u en uw paard

Wij komen altijd bij u langs om kennis te maken. Als vast duo bestaande uit onze dierenarts en onze verzorgingsdeskundige op het gebied van paarden. Zo krijgt u altijd een zowel medisch als verzorgings technisch onderlegde analyse die de basis biedt voor evt vervolgstappen.

Analyse van uw paard

Algehele verzorging, gezondheid en voeding

Door te kijken naar het huidige voedingspatroon en de gezondheidssituatie van uw paard stellen we vast waar de mogelijk verbeteringen te behalen zijn.

Voedingsplan paard

Samenwerken aan de gezondheid van uw paard

Het nieuwe voedingsadvies en/of medisch behandelplan wordt opgesteld aan de hand van de uitkomsten van de analyse, samen met de eigenaar wordt het plan uitgevoerd.

Controle en monitoring paard

Gezondheid op lange termijn

Samen met u houden we de vorderingen van uw paard nauwlettend in de gaten. De verbeteringen gaan langzaam zichtbaar worden, dat monitoren we. Zo werken we samen voor een gezond en fit paard.