voeding en gezondheid paard

Paarden

Voeding en gezondheid

Bij Dierenpoli Sappemeer kunt u sinds 2019 ook terecht met vragen omtrent voeding en gezondheid van uw paard. In voeding, verzorging en advisering zijn wij gespecialiseerd. Bij overige vragen kunnen wij u ook van hulp of advies voorzien.

Voedingsconsulent voor paarden

Veel paarden hebben overgewicht of zelfs obesitas en lopen daardoor het risico op verschillende ziektes ( denk bijvoorbeeld aan suikerziekte) Om ervoor te zorgen dat het paard op een gezonde manier gewicht verliest wordt er gekeken naar de voeding van het dier. Met een vaste werkwijze wordt er een compleet beeld gemaakt van het paard en het rantsoen. Onze kennis en ervaring m.b.t. voeding, verzorging en gezondheid komen op dit punt samen. De interpretatie van de gegevens na analyse van het paard, het voer en de algehele verzorging leiden tot een conclusie. Wij kunnen u hierin dan adviseren over het type voer en het voedingspatroon en wanneer nodig zullen we u ook van verdere adviezen voorzien. Zo wordt er voor elk paard een behandelplan op maat gemaakt.

Entingen, mestonderzoek en ontworming bij paarden

Als praktijk zijn wij erg betrokken bij paarden en hun eigenaren. We weten van begin tot eind wat er komt kijken bij de verzorging en behandeling van paarden en hebben daarnaast jarenlange ervaring. Wij komen in overleg op bezoek bij uw paard binnen ons werkgebied, en indien nodig ook buiten ons werkgebied.

Bij dieren binnen ons werkgebied kunnen we zorg dragen voor de entingen, mestonderzoek en indien
nodig de ontworming.

Bij voorkeur komen we jaarlijks langs voor een controle, zo zorgen we samen voor een gelukkig en gezond paard.