Rondleiding praktijk

De praktijk

Wachtkamer

Als u de wachtkamer binnenkomt bent u op het terrein van onze assistentes. Vanuit hier wordt onze praktijk aangestuurd. Hier worden de afspraken voor de spreekuren, operaties, gebitsbehandelingen, röntgen, echo-onderzoeken en andere ingrepen gemaakt.

Centrale ruimte

Gebitsbehandelingen worden altijd onder narcose gedaan, daarvoor gebruiken wij onze centrale ruimte. Deze ruimte doet ook dienst als uitslaapkamer. Doordat deze patiënten van alle kanten te zien zijn hebben wij maximale controle.

 

Wist je dat als uw dier bij ons wordt opgenomen:
  • U de opname kunt vergelijken met opname in een ziekenhuis
  • U na overleg op ziekenbezoek mag komen (voor sommige dieren heeft dit een averechts effect omdat de patiënt dan heimwee krijgt)
  • We een vast tijdstip voor overleg proberen af te spreken, meestal het tweede deel van de ochtend (het belangrijk is dat u bereikbaar bent voor dit overleg)
  • Het erg belangrijk is dat wij weten met wie we kunnen bellen als er iets bijzonders is
  • Het voor de patiënt belangrijk is dat u de dieetwensen kenbaar maakt (er zijn bijvoorbeeld katten die vis niet lusten of dieren die alleen maar brokjes willen)
  • U altijd het eten van thuis mee mag geven voor de patiënt
Gedragspoli

Gedragspoli: op maat advies over het gedrag van uw hond

Honden die ongewenst gedrag in een maatschappelijke omgeving vertonen worden als een probleem ervaren. Het probleemgedrag kan voortkomen uit een medisch probleem, waarbij we kunnen denken aan hormonale problemen, plasproblemen, eetproblemen, angstproblemen of een gedragsmatig probleem.

Voorbeelden van problemen zijn: agressie (bijvoorbeeld bij de voerbak, naar andere honden, naar mensen, verdedigen van eigen mand of territorium). Angst (voor de mens, tijdens het alleen thuis zijn, naar vreemde objecten of naar andere honden). rangrelatie problemen onderling tussen eigenaar en hond.

Dit probleemgedrag uit zich in allerlei situaties, bijvoorbeeld mijn hond bijt andere honden, mijn hond is bang voor mensen en wil ze bijten, mijn hond springt boven op de rug van andere honden, mijn hond wordt niet zindelijk, mijn hond gromt erg bij het eten, mijn hond maakt dingen kapot als ik weg ben, enz.

Om u te helpen bij het zo goed mogelijk oplossen van het probleem zal er gekeken worden naar de medische en niet -medische oorzaken. Tijdens de gedragspoli werken Trees Dijk, gedragstherapeut en Anneke Rockland, dierenarts nauw samen om een passend advies te geven. Voor de jonge honden en pups kan er ook een afspraak voor een gedragstest gemaakt worden; U krijgt dan adviezen voor opvoeding die aangepast zijn aan het karakter van uw hond.

De gedragspoli is op woensdag ochtend (op afspraak) en het consult duurt maximaal een half uur. De kosten voor een consult bedragen 47,50 euro.